O registru

>>> Pratite Registar na Facebooku

Svrha ove stranice je prikupiti podatke o autorima svih modernih zgrada u Zagrebu. Zbog opsega posla registar je (zasad) ograničen samo na zgrade izgrađene nakon 1945. godine.

O godinama: Na nekim mjestima uz literaturu navodi se više različitih godina za neki projekt, a često se na navodi je li riječ o godini projektiranja, godini početka izgradnje, godini završetka izgradnje itd. Tamo gdje je za neku zgradu u literaturi navedeno više godina, u registru su navedene sve.

Za adrese su korištene informacije iz literature ili s Geoportala. Moguće je da kroz vrijeme dođe do promjene, pa adrese treba uzeti s određenom dozom rezerve.

Kao što možete vidjeti, postovi su objavljeni bez nekog posebnog reda, nisu poredani po imenima arhitekata ili godinama. Zgrade najjednostavnije možete pretraživati preko ključnih riječi ili upisom imena arhitekta, zgrade ili ulice u tražilicu.

Autor svih fotografija je Bojan Arežina, ako nije drugačije naznačeno.

Posebna zahvala Branku Kinclu, Stanku Stergaršeku, Miljenku Bernfestu, Vanji Radovanoviću i ekipi projekta Mapiranje Trešnjevke na informacijama i fotografijama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s